Ingredienser:

1 kg poteter
500 g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
salt og pepper
5 dl varm melk
litt smør
revet ost

Tilberedning:

Skrell og kok potetene i ca. 25 min.
Når de er ferdige kokt, lag en potetpure.
Hakk hvitløken fin.
Bland den varme melken og hvitløken inn i potetpuren. Tilsmak med salt og pepper
Hakk løken.
Brun kjøttet og løken i en panne.

Legg kjøttet i bunnen av en ildfast form.
Legg noen små biter smør fordelt over kjøttet.
Dekk kjøttet med et lag potetpure.
Dekk potetpuren med et lag revet ost.
Når ost er smeltet og gyllen, er Hachis parmentieren klar til servering.

Hachis parmentier passer perfekt med en frisk salat.

Denne oppskriften ble lagd under Louis XVI. Gratengen fikk navnet sitt etter Antoine Parmentier som var overbevist om at rotfrukt kunne være et hjelpemiddel for å bekjempe sult på den tiden.
Louis XVI fikk smake og likte gratengen.

Den mer generelle betegnelsen «hachis » betyr en rett der ingrediensene er hakket, skivet eller knust.

Oppskriften er levert av gourmeten.no

Porsjoner:
Til 4 personer

(Besøkt 505 ganger, 1 besøk i dag)