Ingredienser

4 skiver loff
ca 1 ¼ dl melk
500 g kvernet svine- og storfekjøtt, familiedeig (Vi blandet mager svinekjøttdeig og kjøttdeig)
2 ss hakket persille
2 ss olivenolje
saften av 1 sitron

Tilberedning

Riv brødet i mindre biter og ha det i en liten bolle. Tilsett melk og la det trekke en stund. Snu brødet noen ganger med en skje til det har falt helt sammen. Ha kjøtt og persille i en bolle. Smak godt til med salt. Tilsett brød- og melkeblandingen. Bland med hendene til det blir helt jevnt. Del farsen i 8 og trill emnene til små boller eller ovale kaker.

Varm en stekepanne på komfyren. Legg kakene i den varme pannen og klem det ut så de blir ca 1 cm tykke. Stek kakene på middels varme til de er mørkt gyllenbrune og sprø på undersiden. Snu dem forsiktig med en stekespade. Stek på andre siden. Kontroller at de er gjennomstekte.

Rør sammen olje og sitronsaft, tilsett litt salt og hell over de fremdeles varme hamburgerkakene.

(Besøkt 140 ganger, 1 besøk i dag)