Ingredienser

Ingredienser
2 haresadler (minst 150g til hver pers.)
2 ss smør
litt løpstikke (eller rosmarin)
salt
svart pepper
2 grove smakfulle pølser av yndlingsslaget

Bønnecassolet
100 g sortøyde bønner (bløtlagt i et døgn)
40 g svarte eller brune bønner (bløtlagt i et døgn)
1 1/2 l kyllingkraft
1 gulrot
1 sjalottløk
1 kvist rosmarin
30 g bacon /flesk

Dessuten
50 g friske fevebønner
30 g sukkererter
30 g (eller sjampinjonger) shitakesopp
20 g bløtlagt morkel
1 potte løpstikke eller rosmarin
1 dl innkokt kraft
1 dl halvpisket kremfløte
salt
pepper fra kvern

Tilberedning

Renskjær hare/kyllingkjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør med løpstikke. Du trenger ikke lang tid til en liten harefilet, et minutt på hver side er mer enn nok. Kylling må steke lenger. La kjøttet hvile. Trekk pølse i god kraft/buljong.
Kok de bløtlagte bønnene med bacon og grønnsaker i kyllingkraft til de er møre. Avkjøl og fjern grønnsaker og kraft. Skyll bønnene i kaldt vann. Det ferske skylles og skrelles. Så kokes de møre i godt saltet vann. Avkjøles direkte i isvann for fargen og konsistensens skyld. Soppen stekes for seg og blandes inn før kremingen. La det bli varmt. Kremfløten halvpiskes og vendes inn i det varme. Smak til med hakkede urter, salt og pepper.
Anrett kjøtt og pølsebiter sammen med alt det kremete.

(Besøkt 106 ganger, 1 besøk i dag)