Ingredienser

250 g bløtlagte kikerter (48 t i kaldt vann)
4 kyllingfileter
1,2 l hønsekraft
2 bokser hakkede tomater, ca 800 g
1/4 ts safran
2 hakkede løk
125 g langkornet ris
50 g grønne linser
2 ss finhakket frisk koriander
salt
pepper

Tilberedning

La kikertene renne av i dørslag, skyll dem under kaldt rennende vann og la dem renne av igjen. Ha kikertene i en kjele, dekk med 5 cm vann og kok opp. Skru ned varmen og la dem småkoke med lokket delvis på i 2 timer eller til ertene er myke. Tilsett om nødvendig mer vann. La kikertene renne av og sett dem til side.

Ha kyllingfileter, kraft og 1,2 liter vann i en annen kjele. Kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 10-15 minutter eller til kyllingen er så vidt kokt. Ta opp filetene, strimle dem og lett dem til side.

Ha kikerter, tomater, safran, løk, ris og linser i kraften som er igjen i kjelen. La det småkoke under lokk i 30-35 minutter eller til risen og linsene er kokt.

Rett før servering har du i kyllingstrimler, koriander og persille. Varm suppen i ytterligere 5 minutter uten å la den koke. Smak til med salt og pepper.

Denne tykke marokkanske suppen er næringsrik og full av smak.

(Besøkt 76 ganger, 1 besøk i dag)