Ingredienser

3 eggehviter
135 g sukker
100 g hasselnøtter
1 knivsodd salt

Tilberedning

Det viktigste er å starte med helt renn bolle og visp, fordi fett hindrer marengsen i å stivne. Man bør derfor ikke bruke plastboller, siden det legger seg fett i ripene. Glass eller stål fungerer bra. Pisk gjerne for hånd med en ballongvisp. Da har du best kontroll. Det er viktig å ikke piske for lenge, for da kan den falle sammen.

Kjør nøttene i foodprosessor til et grovt mel. Eggehvitene piskes stive, før du tilsetter pittelitt salt. Tilsett sukkeret litt etter litt (1 ss i slengen) til marengsen blir stiv. Det skal kunne formes små topper, som ikke synker sammen igjen.

Skjær nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen. Smør et 2 cm tykt lag med marengs i en kakeform med bakepapir. Tørk på 140 grader i ca 60 minutter. Slå av ovnen, og la marengsen stå i ovnen til den er kald. Marengsen skal være hard og sprø.

(Besøkt 253 ganger, 1 besøk i dag)