Ingredienser
2 ½ liter heggebær
1 ½ liter vann
1 ½ kg sukker
1 flaske sprit
Tilberedning
Rens bærene og knus dem med steinene. Legg i krukke og hell over kokende vann. Rør godt om og la stå tildekket i 2 døgn.
Sil saften og kok den med sukkeret ca 15 minutter til saften blir klar.
Avkjøl litt før spriten røres i. Rør i 30 minutter før væsken fylles på rene, mørke flasker.
(Besøkt 2 528 ganger, 1 besøk i dag)
Hei Asbørn Vassnes!
Det er slåpetornsbær som skal plukkes etter den første frostnatten på høsten.
Slåpebær gir en nydelig og flott likør den også.
Jeg plukker bærene og fryser dem i 1 døgn og deretter lager jeg likør av dem.
Oppskrift:
1liter gin(gordons gin o.l)
500g slåpebær
250g sukker
Bruk et norgesglass o.l,en plastbøtte med lokk fungerer også fint,rør de første dagene til sukkeret er oppløst.
La deretter likøren stå i minst 2-3 mnd(til jul) før man drikker den.
Tomas H
Jeg har tidligere lest noe om at heggebærene til likør skulle plukkes først etter den første frostnatten om høsten. Gjelder det ikke lenger, eller var bare en antakelse?
Asbjørn