Ingredienser

2 kg entrecôte av storfe
1 ½ ts salt
1 ts pepper

Tilberedning

1. Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.

2. Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.

3. Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.

4. La entrecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.

Denne retten krever godt tilbehør og da har vi følgende forslag:
Hvitvin- og smørdampede vårgrønnsaker og ovnsbakte potetbåter.

Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.
Et alternativ kan være oppskårne grønnsaker med hvitløk- eller tzatzikidip.

(Besøkt 149 ganger, 1 besøk i dag)