Ingredienser

ca. 800 g indrefilet av svin
olje til pensling
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilberedning

Pensle fileten med olje og gni den inn med salt og pepper. Har du mulighet til å regulere varmen på grillen er det det beste. Grill fileten først på sterk varme slik at porene i kjøttet lukkes og du får en pen bruning. Skru ned varmen, evt. flytt fileten over på svakere varme. Steketiden er avhengig av hvor godt du vil ha fileten stekt. Etter 10-15 minutter er den rosa, etter 15 – 20 minutter er den gjennomstekt. Ikke la fileten ligge for lenge, da blir den tørr. Indrefilet av svin kan godt serveres med svak rosa kjerne.

Grillsaus til fileten

Kryddermiks
1½ ts sort pepper
1 ts løkpulver
½ ts hvit pepper

200 g bacon i terninger
2 ½ dl kjøttkraft eller buljong
1 ss honning
saften av en halv appelsin
1 båt hvitløk, presset
noen dråper tabasco eller annen peppersaus
1 ss smør
Ha kryddermiksen i en kasserolle. Skru opp varmen og tilsett bacon. La det surre til baconet har fått en fin og gyllen brunfarge. Tilsett de andre ingrediensene og kok opp. La det småkoke til sausen har tyknet noe og alle smakene har kommet fram.

(Besøkt 1 049 ganger, 1 besøk i dag)