Ingredienser

450 g durumhvetemel, pluss ekstra til dryss
2 ts salt
4 egg, sammenvispet
2 ss olivenolje

Tilberedning

* Sikt melet i en stor bolle. Rør inn salt.
* Lag en grop i midten av de tørre ingrediensene. Tilsett egg og olje. Rør det inn med en tresleiv. Etter et par minutter er deigen så hard at du må bruke hendene.
* Ha deigen på en lett melet arbeidsbenk. Kna den i ca 5 min, eller til den er myk og elastisk. Dersom deigen er for løs, tilsetter du litt mer mel og fortsetter å kna. Dekk deigen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at deigen blir lettere å kjevle ut og holder seg sammen.
* Kjevle pastadeigen tynt ut, og form den i ønsket fasong. Dette kan gjøres for hånd eller med en pastamaskin. Hvis du bruker maskin, blir resultatet alltid penere og tynnere, men ikke nødvendigvis bedre.
* Kok opp en stor gryte med vann over middels varme. Ha i pasta og kok i 23 minutter, eller til den er myk, men fremdeles bitefast. La pastaen renne av, og ha den tilbake i gryten.

(Besøkt 74 ganger, 1 besøk i dag)