Ingredienser
1 1/2 liter melk
5 ss yoghurt
Tilberedning
Kok opp melken og ta kjelen av platen. La den avkjøle seg til den er lunken (ca 15 min). Ha yoghurten i en bolle og bland inn 2 dl av den lunkne melken. Ha denne blandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melken og rør godt om. Nå setter du lokket på kjelen, pakker den inn i et badehånkle og lar den stå i rundt 8 timer (til den har tyknet). Nå settes kjelen i kjøleskapet for å stoppe videre utvikling av yoghurtbakterier. (NB! ikke bruk hjemmelaget yoghurt mer enn 6 ganger i produksjon av ny yoghurt).
(Besøkt 778 ganger, 1 besøk i dag)
Hvilken youghurt?
Naturleg?
Jeg satte kasserollen i ovnen på 35-40 grader i ca 5 timer. Da går det litt fortere og den fikk en fin konsistens 🙂
Denne yoghurten blir perfekt både i smak og konsistens………..smaker nesten som fløte:)) Hemmeligheten er at kjelen ikke må utsettes for trekk, dessuten kan den godt stå i 10-12 timer.
Hvorfor ikke? Er det smaken eller konsistensen? Gjorde du det 100% etter oppskriften?
Denne oppskriften fungerer ikke i det hele tatt 🙁