Ingredienser

½ kg mørt hjortekjøtt (ytre- eller indrefilet)
1 dl ripsvin (el. annen rødvin)
¾ dl olje
1 ss hel pepper
1 ss einebær
1 stor løk
1/3 beger rømme

Tilberedning

Brukt helst ytre- eller indrefilet av hjort og skjær biffene ca 2 1/2 cm tykke.

Knus pepper og einebær i en morter og bland samen med olje og ripsvin til marinade. Legg biffstykkene i marinaden og la biffene stå i marinaden i kjøleskap til dagen etter. Snu biffene av og til, og øs marinade over dem med jevne mellomrom.

Skjær opp løken i strimler og brun den i smør.

Tørk av biffene (spar på marinaden til senere) og stek dem på god varme i et par minutter på hver side til de er brune og fine. Så kan du ha på salt og pepper, helle over den stekte løken og la biffene hvile i 10-15 min under et lokk før servering.

Ha en kopp vann i stekepannen for å koke den ut. La avkoket koke inn til ca halvparten av vannet har dampet bort. Sil avkoket og bland inn rømme. Smak til sausen med marinade.

Server med poteter, brokkoli, gulrot og rørte tyttebær.

Om du vil, kan du bytte ut potetene med potetmos.

(Besøkt 962 ganger, 1 besøk i dag)