Ingredienser

800 g hjortekjøtt eller annet vilt
5 stk sjalottløk
5 dl god kraft
200 g kantareller eller annen sopp
2 stk gulrøtter
3 dl fløte
3 stk vårløk
3 stk einebær

Tilberedning

Tørk kjøttet og skjær det i tynne skiver. Kjøtt fra bakpart er mørest, men bog eller hals kan også brukes.
Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det lett i en gryte eller panne. Kutt opp grønnsakene i passe biter og brun dem lett.
Slå på kraft eller vann, og ha i einebær.
La kjøttet og grønnsakene surre på svak varme til de er møre. Tiden avhenger av hvor mørt kjøttet er, og hvilket stykke det er.
Sil av kraften kok den opp og visp i fløten, kok inn til den blir tykk. Smak med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter og gjerne tyttebær og syltet agurk.

(Besøkt 1 346 ganger, 1 besøk i dag)