Ingredienser

* 1 kg kjøttdeig/karbonadedeig av hjort
* 2 ss potetmel
* 2 egg
* 2 ts svart pepper
* 1 ss salt
* 1 ts muskat
* 1 stor finhakket løk
* 1/2 kopp fløte

Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå så den fastner litt i konsistensen. Stek karbonadene gyldne på begge sidene (ikke stek for lenge, kakene skal beholde rose farge mot kjernen).

Tilberedning

Saus:

* 1 pk skivede sjampinjonger
* 6 biter soltørkede tomater
* 1/4 glass hel grønn pepper
* 6 sjalottløker
* 10 skiver mørk geitost
* 0,5 dl soyasaus
* 1pk viltsaus

Kok opp viltsausen i en stor kjele etter henvisning på posen. Hell i den grønne pepperen, soyasausen og geitostskivene. Rør om jevnlig og la stå på svak varme uten å koke.

Stek sjampinjongene i brunet smør eller olje. Hell sjampinjongene, sjalottløkene og de soltørkede tomatene i gryten. Legg oppi ønsket antall karbonader og la det hele putre i gryten i 5 minutter.

Serveres med stekte poteter i båter eller andre varianter av poteter.

(Besøkt 201 ganger, 1 besøk i dag)