Ingredienser

1 1/2 kg hjortenakke 2 1/2 dl rødvin 2 1/2 dl kirsebærsaft 1 ss olje 1 ts salt hvite pepperkorn 1 laurbærblad 1 grønnsakbuljongterning 1 dl kirsebær Saus: 1 dl husholdningsfløte 2 ss maisennajevning

Tilberedning

Skjær eller sag kjøttet i mindre biter. Skylles i kaldt vann og legges i en bolle. Hell over rødvin og kirsebærsaft. Mariner i 10-12 timer. Vend kjøttet et par ganger.

Ta opp kjøttet og tørk det godt. Brun kjøttet i olje i en gryte. Salt og tilsett krydderet. Spe med litt marinade og smuldre i buljongterningen. La kjøttet surre i gryten i ca 1 time. Ta opp kjøttet.

Sil sjyen og hell den tilbake i gryten. Sppe med resten av marinaden og fløten. Legg i kirsebærene. Kok opp. Tilsett maisenna og smak om nødvendig til med mer krydder.

Skjær opp kjøttet og legg det i sausen. Server med kokte poteter, grønne erter og salat.

(Besøkt 273 ganger, 1 besøk i dag)