Ingredienser:
hjortesteik på omlag 1,5 kilo
Smør til bruning
Salt/pepper
Einebær
1 løk i båter
2 gulrøter
1/2 knollselleri
2 ts rosmarin
l ts oregano

vann eller kraft

Fremgangsmåte:
Gni inn steiken med salt og pepper. Varm smør i ei gryte og brun steiken på alle sider. Bruk redskap av tre til å snu steika rundt i gryta. Gjør i stand en langpanne der du legg i gulrot og knollselleri som er delt i små stykker.

Lag ei krydderblanding av 6-8 einebær, rosmarin og oregano. Gni steiken inn med dette og legg den på en rist over langpanna. Hell over ein halv liter vann eller hjortekraft og sett steiken i ovnen på 200 grader. Bruk steiketermometer. La den stå i omlag en og en halv time. Følg med på temperaturen. Når kjemetemperaturen er omlag 70 grader er steiken ferdig. Husk å helle vann fra langpanna (arroser) over steiken med jevne mellomrom. Når termometeret viser 70 grader, tar du ut steiken og pakker den i aluminiumsfolie. Da vil varmen og safta fordele seg inne i steiken.

Bruk sjyen fra langpanna og lag en saus på denne måten: Sil sjyen. Lag en smørjamning i steikepannen eller bruk litt smør og brun maisenna. Hell over sjyen og tilsett salt og pepper og l ts sukker. Tilsett 4 dl. buljong eller kjøtkraft. Ha i noen skiver brunost, 3 dl. fløte og 2 dl. rødvin. La sausen koke 10 minutter og sett den til side. Til hjortesteik smaker det godt med kokte poteter, kokt rosenkål, gulrot, brokkoli eller liknande grønsaker, samt rørte tyttebær, rispgele eller rognebærgele.

(Besøkt 3 027 ganger, 1 besøk i dag)