Ingredienser

1 1/2 kg hjortestek 1 tynn skive spekk 2 ss smør/margarin salt pepper 3 dl vann 3 dl melk saus: 5 dl stekesjy 1 1/2 dl rømme geitost ripsgelé 2 ss hvetemel

Tilberedning

Er kjøttet dypfryst bør det tine langsomt. Kjøttet kan stekes i ovn eller gryte, men blir best stekt i gryte.

Stell kjøttet og tørk det godt. Om nødvendig bind det opp og legg eventuelt en skive spekk rundt kjøttet.

Grytesteking: Brun smøret, legg i kjøttet og brun det på alle sider. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la kjøttet surre under lokk på svak varme i 1 1/2 – 2 timer på 175 C. Plate eller ovn. Øs av og til og spe når det er nødvendig.

Ovnssteking: Legg kjøttet i langpannen eller på rist over den. Stikk inn kjøttermometeret. Brun kjøttet, dryss på krydder og spe med kokende væske. 175 C. Koketid 1 1/2 – 2 timer.

Ta den ferdige steken opp og sil sjyen. Litt av rømmen kan slås over steken og koke med de siste 15 minuttene.

Serveres med kokte poteter, rosenkål, bladsalat, tyttebærsyltetøy, ripsgelé eller rognebærgelé.

(Besøkt 4 932 ganger, 1 besøk i dag)