Ingredienser

2 kg hjortekjøtt fra bok eller lår
salt
pepper
margarin
80 g hvetemel
litt løk
1 liter sjy

Tilberedning

Hjort er vanlig vilt på hele Vestlandet, og variasjonene i tilvirkningen av hjortekjøtt er store. Det var rikelig med tilgang på hjortekjøtt mange steder. Til fest eller søndagsmiddag ble det gjerne brukt hjortestek.

Tørk av steken med en våt klut. Gni den inn med salt og pepper og brun den godt på en varm stekeplate med margarin.

Ta steken av pannen og legg den i en langpanne i oppvarmet ovn, 180-200 C.

Steken holder best på kraften om den får surre med hyssing. Stek i ca 30 minutter pr. kg kjøtt. Da skal den være gjennomstekt. Spe med kokende vann, kraft og kanskje litt løk. Hvert 10 minutt bør det øses over sjy. La steken hvile i romtemperatur før den skjæres opp.

Lag sausen: sil sjyen, lag bruning/jevning av smør og hvetemel, kok dette opp og smak til med krydder og gjerne litt einerbær, fløte, litt brunost og litt rømme.

Steken skjæres opp og saus, kokte poteter og grønnsaker serveres til.

(Besøkt 6 389 ganger, 1 besøk i dag)