Ingredienser

6 kyllingbryst (med skinn)

Hoi sin grillsaus:
2 båter hvitløk
½ rød chilipepper
1 ss finrevet ingefærrot, evt. 1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ss tomatpuré
1 dl vann
¼ terning hønsebuljong
½ dl sukker

Tilberedning

Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke litt inn til en kraftig saus. Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i etniske dagligvareforretninger.

Pensle kyllingbrystene med litt olje og dryss salt og pepper over. Legg kyllingbrystene på grillen ved middels varme. Pensle med grillsausen. Pass på at kjøttet ikke blir svidd utenpå før det er stekt helt gjennom. Sukkeret i sausen gjør at kjøttet raskt får farge. Det er en fordel om kjøttet får hvile noen minutter før servering. Grillet squash, mais og bakte poteter er smakfullt tilbehør.

(Besøkt 142 ganger, 1 besøk i dag)