Ingredienser

4 ss hvetemel
4 dl fiske- eller grønnsakkraft
50-75 g smør eller margarin
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 ss friskpresset sitronsaft
salt
hvit pepper
estragon

Tilberedning

Bruk helst et kokekar av rustfritt stål, ikke aluminium. Når man visper med med stålvisp i en aluminiumskjele blir sausen gråaktig.

Visp melet ut i litt lunken væske i kokekaret. Tilsett resten av væsken, halvparten av fettet og eventuelt smuldret buljongterning. Kok opp under omrøring og kok sausen på svak varme i 3-5 minutter.

Trekk kokekaret fra varmen. Visp sammen eggeplommer og fløte, rør det i sausen og la den trekke på svak varme under visping til sausen er tykk og luftig. Sausen på ikke koke, da stivner eggeplommene og sausen skiller seg.

Rør deretter i resten av fettet litt om gangen, sausen blir da blank og fyldig. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt salt og nymalt pepper. Sausen kan også smakes ekstra til med litt smuldret estragon.

(Besøkt 373 ganger, 1 besøk i dag)