Ingredienser

Kakerøre:
3 egg
100 g farin
100 g honning
1 ss hakket pommeransskall
1 ss hakket sukat
190 g hvetemel
2 strøkne ts bakepulver
1 knivsodd nellik

Smørkrem til fyll:
125 g usaltet smør
125 g melis
2 eggeplommer

Sjokoladeglasur:
40 g kakao
1/2 dl kokende vann
60 g melis
1/2 ts vaniljesukker

Hakkede mandler eller mandelflak til pynt.

Tilberedning

Bruk en liten langpanne eller en loff form som har en størrelse som tredjedelen av en langpanne. Bruk smurt bakepapir i pannen/formen.
Visp egg og sukker til eggedosis. Varm honningen og ha den i. Sikt inn mel, nellik og bakepulver, og rør godt sammen så det blir klumpfritt. Bland til slutt inn pommeransskall og sukat.
Stek kaken ved 170 grader i ca 20 min om du bruker langpanne, og ved 170 grader i 50-60 min om du bruker form.
Hvelv kaken på rist og avkjøl den.

Lag smørkrem ved først å røre smøret hvitt sammen med siktet melis. Rør eggeplommene tykke sammen med litt av melisen og bland dem forsiktig i med smør og melis.

Om du har stekt kaken i langpanne, så deler du den avkjølte kaken i 3 like store deler på langs. Har du brukt form, så deler du kaken i 3 lag som en bløtkakebunn.

Legg kakelagene på hverandre med smørkrem i mellom, og pass på at kaken får rette kanter.

Rør ut kakaoen i vannet til den er helt oppløst. Sikt i melis og vaniljesukker og rør til glasuren er helt blank og passe tykk. Dekk hele kaken, også sidene, med sjokoladeglasur. Før glasuren er helt stiv, pynter du kaken med hakkede mandler eller mandelflak.

(Besøkt 184 ganger, 1 besøk i dag)