Ingredienser:

Høstgryte med kjøtt fra elg, hjort, reinsdyr eller rådyr. Her kan du også bruke storfekjøtt.

Ca 800 gr kjøtt uten bein
2 ss hvetemel
smør til bruning
1 løk
300 gr champignon
2 stk paprika (rød og grønn)
4 dl vann
1 dl melk
1 ts timian
4-5 knuste enerbær
2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
2-3 gulrøtter
5 ss seterrømme
2 ss rørte tyttebær eller rå solbærsaft

Tilberedning:

Skjær kjøttet i terninger og brun dem i smør. Legges i en panne sammen med vannet og kok det mørt. Rens og skjær løk, gulrøtter og paprika i tynne skiver og steik dem myke. Ha det i gryten når kjøttet har kokt ca 1/2 time. Samtidig tar du i einerbær.
Når kjøttet er nesten ferdig kokt rører du sammen rømme, melk og hvetemel og tilsetter dette til gryten sammen med solbærsaft og tyttebær. Kok opp og la det så småkoke i ca et kvarter. Brun soppen og la den trekke med i gryten de siste 10 min. Smak til med salt og krydder og server med poteter, rosenkål, gulrot, blomkål og rørte tyttebær. Eller du kan servere med det jeg har skrevet under den andre gryten.

(Besøkt 1 193 ganger, 1 besøk i dag)