Ingredienser

2 hummer
12 asparges

200 g smør
3 eggeplommer
2 ss hvitvin
1 ss sitronsaft
Salt og cayennepepper

4 ss laksekaviar el annen kaviar
2 never salat til pynt

Tilberedning

Kok opp rikelig med vann og ha i rikelig med salt. Når vannet fosskoker has hummerne i kjelen med hodet først. Kok i 10 min og ha deretter hummerne i isvann i 10 min. Del hummerne i to på langs og fjern paven. Kok asparges i saltet vann i 1 min, kjøl ned i isvann.

Smelt smør på svak varme. Sett kjelen til side. Bland eggeplommer og vin i en annen kjele. Pisk kraftig over svak varme til eggeplommene er fluffy. Ta kjelen fra varmen og ha i smøret litt og litt, pisk hele tiden, ellers skiller sausen seg lett. Smak til sausen med sitronsaft, salt og cayennepepper.

Anrett 1 halv hummer til hver med asparges, saus og kaviar, pynt med urtesalat.

Lag gjerne et urte-/hvitløksmør og ha på de halve hummerne og gratinér i ovn på 225 °C rett før servering. Servér med brød.

(Besøkt 100 ganger, 1 besøk i dag)