Ingredienser

2 svineknoke
100 g hummer eller
krabbekjøtt
2 friske hakkede urter (estragon, rosmarin)
1 sitron (skall og saft)
150 g (usaltet) smør
1 dl hvitvin
salt
pepper

Safranmajones
3 dl majones
3/4 dl kremfølte
saften av en sitron
salt
pepper
safran etter smak (apotek)

Tilberedning

Kok svineknokene møre sammen med litt gulrøtter, løk, selleri og purre.
Rens kjøttet for bein og renskjær det. (Kraften kan brukes til saus senere.)

Fres knokekjøttet i en gryte sammen med hvitvin, finrevet sitronskall, smør, urter, salt og pepper. La det gå litt i stykker. (4 min.)

Legg folie på kjøkkenbenken og fordel kjøttet utover i et rektangel, i midten legges hummerkjøttet. Løft plasten på langsiden og rull til en pølse (Hummerkjøttet skal ligge i midten). Legg på 3 lag plastfolie til og snurr endene til man får en «fast» pølse i ønsket tykkelse. (ex: 10 cm diameter). Man kan også legge folien i en brødform og fordele kjøttet og hummeren, pakk rundt og legg i press.

Legg terrinen i kjøleskap til den er fast og kan skjæres i skiver på ca. 3 cm.

Denne terrinen kan godt lages dagen i forveien.
Alt røres sammen og smakes til med salt, pepper og safran. Server retten med litt nøtter, salat etter eget ønske, marinert i litt vinaigrette.

(Besøkt 125 ganger, 1 besøk i dag)