Ingredienser

2 hummere (1/2-1 kg)
15 asparges
2 gulrøtter
1 løk
50 g ingefær
2 fedd hvitløk
1 dl søt chilisaus
1/2 ss soyasaus
5 ss olivenolje
Salt og pepper

Tilberedning

Skrell løk, asparges og gulrøtter. Kutt de nederste 2 cm av aspargesstilkene. Del løken i båter, gulrøttene i 5 mm tykke skiver og aspargesen i 1 cm tykke biter.

Kok opp vann og slipp hummeren oppi med hodet først. Kok i 1 minutt, avkjøl i kaldt vann. Skjær halen i «koteletter» med en sagkniv. Behold skallet på. Skivene skal være 3-4 cm tykke. Knus klørne delvis, slik at man kommer til kjøttet senere.

Varm opp olivenolje i en kjele. Bruk sterk varme. Ha i grønnsakene og hummerbitene og stek i 3-4 minutter. Vend ofte. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær og rør inn chili- og soyasaus.

(Besøkt 205 ganger, 1 besøk i dag)