Ingredienser

En kopp tørkede kikerter
1 løk
1 ss tahini
1 fedd hvitløk
1-2 ts knus spiskummin
Sitronsaft (på flaske eller rett fra sitron)
salt
pepper
olivienolje

Tilberedning

Legg ertene i bløt over natta (masse vann i forhold til erter, de ekspanderer en del)
Hakk løken, sil av ertene og ha dette i en gryte. Hell på vann så det står godt over ertene, og kok dette en time.
Sil av (men spar på en del av vannet) og la det kjølne litt. Kjør løk og erter i kjøkkenmaskin til det er en fin masse, spe med vannet fra kokingen slik at det blir som en fin pate. Bland inn tahini (kan droppes, jeg bruker bare litt oppi) knust hvitløk, spiskummin, godt med sitronsaft, salt, pepper og en god «dæsj» olivenolje. Rør det hele sammen og smak. Jeg liker den når den er relativt syrlig, så det skal en del sitron til. Ha i mer olje eller kokevann om det trengs.

(Besøkt 157 ganger, 1 besøk i dag)