Ingredienser

100 g smør (helst meierismør)
ca 9 dl hvetemel
1 dl sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg til pensling

Tilberedning

Smuldre smøret i 3/4 av melet. Bland resten av det tørre. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du seigt resultat. Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha i bare litt mel av gangen, slik at deigen ikke blir for fast.

Dekk bollen med et klede. Hev deigen til dobbel størrelse, ca 30-40 min. Deigen skal stå lunt.

Ha litt mel på bakebordet og slå ut deigen. Elt den litt. Tilsett rosiner om du liker det. Del deigen i to, rul. hver del ut til en pølse og del den i 10 emner. Rull ut boller og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev bollene ca 20 min under klede. Pensle med sammenpisket egg og stek dem i ovnen på 225 grader i 10-12 min. Avkjøles på rist.

(Besøkt 396 ganger, 1 besøk i dag)