Ingredienser

1/2 hg gjær
150 g smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1 1/2 dl farin
1 ts kardemomme
1 1/5 l hvetemel

Fyll:
50 g smør
1/2 dl farin
3 ts kardemomme
hakkede mandler
perlesukker
egg til pensling

Tilberedning

Smuldre gjæren i litt kald melk, og rør godt ut. Tilsett smeltet smør og resten av melken og bland godt. Tilsett salt, farin, kardemomme og mesteparten av hvetemelet og elt deigen kraftig. Tilsett resten av melet etter hvert.

La deigen heve til dobbel størrelse før du arbeider den forsiktig og deler den i to før utbaking. Kjevle ut deigen til en avlang kake, stryk på smøret og dryss over farin og kardemomme. Rull deigen sammen til en hard pølse som du deler i to lagnsetter. Snurr de to lengdene sammen og legg dem på en godt smurt bakeplate i form av en krans. La kransen etterheve i ca 30 min, og pensle deretter kransen med sammenvispet egg. Dryss til slutt på perlesukker og finhakkede mandler. Kransen stekes midt i ovnen i ca 20-25 min ved 225 grader.

(Besøkt 194 ganger, 1 besøk i dag)