Ingredienser

* 4 dl hvete helkorn
* 5 dl vann
* 5 dl kefirmelk
* 50 g gjær
* 200g cottage cheese
* 1 ss salt
* 1 dl olje
* 1 dl linfrø
* 0,5 dl solsikkekjerner
* 1,5 dl sammalt hvete, grov
* 3-5 dl hvetemel

Tilberedning

1. Kok hvetekornene i vannet i ca 15 minutter. Hell blandingen i en bakebolle.
2. Tilsett kald kefirmelk, rør om og la blandingen bli 37 grader før gjæren smuldres i. Rør om slik at gjæren løses opp.
3. Tilsett cottage cheese, salt, olje, (krydder), linfrø, solsikkekjerner og den sammalte hveten.
4. Elt deigen godt og tilsett så mye hvetemel at deigen blir ganske fast.
5. La deigen heve under klede i ca 45 minutter.
6. Kna deigen på et melet bakebord. Bruk så mye hvetemel som er nødvendig for at deigen igjen skal bli smidig.
7. Del deigen i to. Form delene til runde eller avlange brød, legg dem i smurte former (1,5 liter).
8. La brødene etterheve i 30 minutter.
9. Stek brødene nederst i ovnen ved 200 grader i 60-70 minutter.

(Besøkt 197 ganger, 1 besøk i dag)