200 g Hvalkjøtt (skåret i biter)
1 Løk (hakket)
1 Gulrot (skåret i skiver)
1 Paprika (strimlet)
Krydder:
2 ts Karri
1/2 ts Sukker
50 g Tomatpurre
1 ss Balsamico (eller 1/2 ss eddik)
olje Til steiking (raps- eller solsikkeolje er bra)
1 1/2 dl Youghurt naturell (eller rømme)
1/2 Chilli (skåret i biter, fjern frø)
Varm olje i en gryte. Ha i karri og chili og steik mens du rører i ett minutt (gjør at kryddersmaken kommer bedre fram).
Tilsett løk. Skru ned varmen litt og steik forsiktig i tre minutter.
Bland i sukker, balsamico og youghurt. Smak og ha eventuelt i mer krydder. Kanskje også salt. Ha i litt vann. La stå på svak varme.
Samtidig bruner du gulrøttene til de er litt møre (et par, tre minutter) i en steikepanne. Ha i paprikaen helt mot slutten. Hell over i gryten med saus og løk.
Ta litt ny olje i steikepannen og brun hvalkjøttet.
Legg hvalkjøttet i gryten med saus og grønnsaker og kok på svak varme i tre, fire minutter.
Server med ris til.