Ingredienser

3 dl olje
4 middels store løk
1 1/2 ts frisk ingefærrot, finhakket
1 1/2 ts gaaram masala
1 1/2 ts frisk hvitløk, presset
1 ts chilipulver
ts malt koriander
3 hele kardemommekapsler
3 pepperkorn
3 ss tomatpuré
8 kyllinglår, uten skinn (vi bruker kyllingfilét)
3 dl vann
2 ss sitronsaft
1 grønn chili
friske koriander blad
strimler av grønn chili til garnityr (kan sløyfes)

Tilberedning

1. Varm opp oljen i en stor stekepanne. Tilsett løken, og fres den til den blir gyllenbrun, mens du rører av og til.
2. Skru ned varmen og tilsett ingefær, garam masala, hvitløk, chilipulver, malt koriander, hele kardemommekapsler og pepperkorn. Rør godt om for å blande alt.
3. Hell tomatpureen i blandingen i stekepannen. Surr den i 5-7 min sammen med krydderne, mens du hele tiden rører.
4. Legg kylingstykkene i pannen, og vend dem i krydderblandingen til de er helt dekket.
5. Hell vannet i pannen, legg på lokk, og la retten småkoke i 20-25 minutter.
6. Tilsett sitronsaft, grønn chili og koriander, og bland alt.
7. Andrett kyllingen og løken på oppvarmede tallerkener, dryss over garnityren og server retten varm.

Denne retten kan gjerne serveres dagen derpå, smaken får utvikle seg og blir fyldigere.

(Besøkt 354 ganger, 1 besøk i dag)