Ingredienser

Store røde løk (beregn en pr person, to hvis de er små)
Frisk chili
Hvitløk
Frisk ingefær
Tomatpure
Fløte eller kokosmelk (jeg bruker mest fløte)

Krydder:

Koriander
Garam masala
Ground cummin (spisskummen)
Chili pulver

Tilberedning

Fin hakk løken og ha det i en wok gryte (et must!) med 8 spiseskjeer olje.
Fres det gyldent på sterk varme. Pass på så du ikke brenner det, da har du gjort det!
Når det er gyldent så har du oppi 2 ss finhakket (ikke presset) hvitløk og så mye fin hakket chili som du ønsker (den kan også sløyfes, skal ha chili i pulver form i senere.).
La dette stå på svak varme i minst ti min, vend om av og til pass godt på at det ikke
brenner seg.

Så tar du 2 ss tomatpure og rører ut i litt lunket vann og har over.
Så har du 2 ts med coriander og 2 ts med spisskummen. Chili i pulver form etter smak. Jeg har et par teskjeer, da blir den sterk og fin!
Denne blandinga her kan stå i flere timer å småputre jo bedre blir den.
Men det holder med en 30 min mens du vender om av og til.
Etter 30 min tar du 2 ts med Garam Masala, dette skal helt til slutt!
La det stå ytterlige 5-10 min, og så kan du ha i fløten. Ha i til sausen har en passe tykk konsistens.

Så kan du ha i det kjøttet du har valgt, f.eks kylling filet eller lam.
I tillegg har jeg i løk båter og cashew nøtter helt tilslutt pluss at jeg klipper litt frisk koriander over!
Nan brød og yohurt settes på bordet!

Denne sausen kan varieres naturligvis!
Det å frese løk, hvitløk, ingefær og chili er standard for de fleste sauser.
Man kan bruke tomater fra boks eller også kokosmelk. Da får man en fin rund smak, man kan også bruke yoghurt.

(Besøkt 140 ganger, 1 besøk i dag)