Ingredienser

8 liter is

16 eggeplommer
3 dl vann
½ kg sukker
1 vaniljestang
2 L fløte

Tilberedning

Pisk fløten nesten stiv, den skal ikke bli helt fast, og sett den kaldt.
Kok opp vann og sukker med vaniljestang delt i to på langs. Frøene skrapes ut, ha i både frø og stang i sukkerlaken. Laken skal koke i ca 5 minutter til den blir seig i konsistensen.
Hvitpisk eggeplommene og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.
Bland i den stivpiskete fløten i eggeblandingen og rør forsiktig med en slikkepott. Hell denne massen i en form og sett den på frys til den stivner og vips så har du hjemmelaget is!

Sjokolade & Cognac is:
– samme oppskrift, men til slutt vender man inn smeltet sjokolade og litt cognac.

Jordbæris:
– samme oppskrift, men bruk frosne jordbær istedenfor vanilje i sukkerlaken.

(Besøkt 187 ganger, 1 besøk i dag)