Ingredienser

4 eggekviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1/2 plate kokesjokolade

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløyte
100 g hardt smør
1/2 ts vaniljesukker

1 pk svisker
1 pk fløte + 1 ss sukker
daimsjokolade

Tilberedning

Legg bakepapir i botnen av ei rund form, og smør kantane godt. Sett omnen på 175 grader. Hakk sjokoladen middels grovt. Pisk eggekviter og sukker stivt, bland kokosmassen og den hakka sjokoladen i massen. Steik midt i omnen i ca. 1 time. Kok sviskene i 2 dl vatn til dei er møre og mjuke. La dei kolne.

Eggekrem:
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløyte medan du rører godt, og avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, og la det heile kolne.

Legg eggekremen oppå botnen, og legg dei kokte sviskene oppå.
Pisk fløyte og sukker til krem og ha den oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.

(Besøkt 3 657 ganger, 1 besøk i dag)