Ingredienser

1/4 kg fast landbrød, fjern skorpen
1 rødløk i tynne skiver
1/2 agurk, skrelt og skåret i terninger
6 tomater skåret i båter
1 liten fennikelknoll, hakket
ca.75 g sorte oliven uten sten, skåret i to
1 ss hakket frisk oregano eller merian (kan bruke tørket også)
en håndfull revne basilikumblader
5 ss olivenolje
2 ss balsamicoedikk
1 fedd presset hviløk
salt og pepper etter ønske

Tilberedning

1. Skjær brødet i små terninger og legg dem i en bolle. Drypp en anelse vann over dem, akkurat nok til å fukte brødet lett. Pass på at det ikke blir så mye vann at brødbitene blir gjennomtrukket, dette vil ødelegge den ferdige retten.

2. Ha i løk, agurk, tomater, fennikel, oliven og krydderurter. Krydres med salt og pepper, og blandes lett.

3. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik og hvitløk i en bolle. Hell dressingen over salaten og bland lett. La stå i minst 30 minutter før servering.

(Besøkt 110 ganger, 1 besøk i dag)