Ingredienser

625 g (11,8 dl) hvetemel
1 ss tørrgjær
2 ss brunt sukker
2 ts salt
5 dl varmt vann

Tilberedning

Bland alt det tørre, og tilsett vannet. Jobb avnnet godt inn i deigen. Den kan virke litt tør, men når man har eltet den en god stund blir den fin. Ikke tilsett mer vann.

La deigen heve i ca 1 time. Slå den ned, og elt den i 2 minutter, før du lar den heve i 1 time til. Du kan evt. fryse den ned etter den første hevingen, og ta den siste hevingen etter at deigen er tint opp igjen.

Slå deigen ned igjen, og kjevle den ut til ønsket tykkelse. Ha på litt tomatsaus, ost (helst mozarella) og topping til slutt. Når man lager italiensk pizza med tynn bunn, bør man ha mindre fyll i midten enn i kantene. Dette for å unngå at pizzaen blir bløt i midten.

Pizzaen stekes på full varme i stekeovnen i ca 8-10 minutter. Bruk gjerne grill-element og pizzastein.

(Besøkt 245 ganger, 1 besøk i dag)