Ingredienser

1 kg bog av hjort eller rein
100 g bacon eller flesk
2-3 store løk
2 ss smør eller margarin til steking
1 ts salt
½ ts pepper
3 dl rødvin
150 g stenfrie svisker

Tilberedning

Skjær kjøttet i strimler eller store terninger. Skjær flesket i skiver og rull dem sammen. Fest eventuelt med tannpirker eller lignende. Skrell løken og den den i båter.

Lettbrun litt smør eller margarin i en stekepanne og brun flesket først, brun deretter kjøttet og løken. Tilsett litt mer stekefett om nødvendig. Legg alt etter hvert over i en kjele. Bruk ikke jerngryte når det tilsettes vin.

Kok ut pannen med ca 1 dl vann eller kraft og slå det i kjelen. Ha i salt og pepper og hell på rødvinen. La det trekke ved kokepunktet til kjøttet er mørt, 60-90 minutter.

Legg sviskene i mot slutten av koketiden, de skal bare bli gjennomvarme. Smak retten godt til. Ta ut pinnene i flesket.

Server retten med potetmos eller kokte poteter til, gjerne også brunet sopp, enten ved siden av eller i gryten. Tomater kan brukes som pynt. Mykt eller hardt brød er også godt til.

(Besøkt 883 ganger, 1 besøk i dag)