Ingredienser
400 gr. sukker
200 gr. margarin
1 kg. hvetemel
2 ts. hornsalt (hjortetakk)
½ liter råmelk el.vanlig H-melk
Tilberedning
Smøret smeltes og helles over sukkeret. Alt det andre blandes i.
La deigen stå tildekket i 1-2 timer.
Bakes til leiv ca. ½ cm. tykk. Dypp et glass i hvetemel og stikk ut runde kaker.
Pensle kakene med råmelk, og strø litt perlesukker i midten av kakene.
Steketid:175 grader, midterste rille, ca. 15 minutter.
Puttes i plastposer og fryses mens de enda er lunkne
(Besøkt 2 269 ganger, 1 besøk i dag)
Et av mine barndomsminner når vi besøkte mormor. Skal lage selv, og ha på lur, til barnebarn som kommer på besøk.
Den som vil klage på hornsalt, her er tlf nummeret: 800 80 970, Møller i Norge
Skal det ikke være 2 ts isteden for 2 ss met hornsalt?
Stemmer denne oppskriften? Stinker jo hornsalt i hele huset og kakene måtte kastes.
hvor mange jødekakaer blir det?