Ingredienser

En finsnittet purre
2 hvitløksfedd i skiver
Litt smør eller olje
Freses litt i panna.
To ss mel
Litt safran (eller gurkemeie om man ikke har safran, fint med litt gulfarge på suppa!)
1/2 ts fennikelfrø

Tilberedning

Blandes i sammen med purre og hvitløk. Spe med vann, ca 1,2 liter.
2 terninger fiskebuljong
Kok i 5 min.
Bland i fløte, ca 1,5 -2 dl (noen ganger tar jeg creme frache istedet)
En boks hakkede tomater
Koker opp, (og så jevner jeg suppa med stavmikser siden ungene ikke liker hverken purre eller tomat, men ser de det ikke går det greit )
Har i fisk av ymse slag, trekker til den er ferdig og har oppi reker, blåskjell, scampi eller det jeg har for hånden. Serverer med loff eller gode rundstykker med godt hjemmelaget hvitløkssmør. Godt med stronbåter som man kan skvise oppi.

(Besøkt 232 ganger, 1 besøk i dag)