Ingredienser

1 kg jordbær
1 ss melis
1 ss brunt sukker
skallet av 1 appelsin, vasket og revet, uten det hvite
saften av 1 appelsin
skallet av 1 sitron, vasket og revet, uten det hvite
saften av 1 sitron
125 ml rødvin, heller fruktig enn tung
ev appelsinblomstvann
litt nymalt pepper

Tilberedning

Rens jordbærene. Ha halvparten av bærene i en bolle sammen med 1 spiseskje melis og en spiseskje vann, sett bollen over et vannbad med kokende vann, dekk til med plast og la stå og svette i en og halv time. (For en røffere og enklere framgangsmåte, kjøp jordbærjuice, eller kok jordbærene på lav varme i 20 minutters tid.) Sil de svettede gjennom en metallsikt, helst dekket med et rent kjøkkenhåndkle (pass på at det ikke smaker såpe.) Kast bærrestene.

Del resten av jordbærene i fire. Hell jordbæresaften over bærene og la stå og trekke i to timer.

Kok opp rødvin, ha i skall og sukker og kok inn til omtrent halvparten er igjen. Sil vekk skall. Ha jordbærene og rødvinskonsentratet i en blender og kjør til du har en fin mos. Smak til med appelsin- og sitronjuice og eventuelt appelsinblomstvann og sukker. Server gjerne med noen ekstra bær som pynt.

(Besøkt 142 ganger, 1 besøk i dag)