Ingredienser:

500 gr jordbær
100 gr sukker
1,5 dl kremfløte
50 gr smør
50 gr hvetemel

Tilberedning:

Ta halvparten av bærene og 20 gr av sukkeret og miks det i en foodprosessor til en saftig pùre. Stivpisk kremfløten med 20 gr. av sukkeret. Bland resten av sukkeret med remtemperert smør. Kna inn melet i smøret med fingrene. Dryss denne deigen jevnt utover en steikeplate og steik den midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Pass på at den ikke blir for brun, den skal være lys brun på farge.

Glassene fylles lagvis. Jordbærpùre, hele jordbær, pisket krem og den steikte melblandingen. Glasset toppes med friske bær. Pynt gjerne med friske grønne mintblader.

Dette er en god dessert som kan varieres med blåbær, bringebær, banan eller rabarbra.

Porsjoner:
4

(Besøkt 210 ganger, 1 besøk i dag)