Ingredienser

2 l hvetemel
250 g smør
7 dl melk
1 pk gjær
2 1/2 dl farin
2 egg
250 g sukat
250 g rosiner
2 ts kardemomme
+ egg til pensling

Tilberedning

Rør ut gjæren i lunken melk. Smuldre smøret inn i melet og tilsett egg. Ha deretter i sukker, melken med gjær, sukat, rosiner og kardemomme. Elt deigen til den er glatt og smidig og sett den til heving på en lun plass i ca en time.

Smør godt 3 brødformer som rommer ca 1 liter hver. Ha deigen på melet bakebord og kna den godt. Del deigen i tre emner som legges i formene. La brødemnene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med pisket egg.

Stek brødene i ovnen på 225 gr i 25-30 minutter til de har fått en pen gyllen farge og la dem avkjøles på rist under et klede.

Skal du oppbevare julebrødene, kan du gjerne skjære dem opp før du legger dem i fryseren.

(Besøkt 802 ganger, 1 besøk i dag)