Ingredienser

100 g margarin/smør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
½ ts salt
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
750 g hvetemel
150 g rosiner (100 g sukat)

Tilberedning

Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varm melkeblandingen opp til ca. 37 grader. Løs gjæren i melken og pisk inn egget. Bruker du tørrgjær, blandes det med melet, og melken varmes opp til ca 40 grader. Tøm melkeblandingen i en bolle og tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland inn det meste av melet, og kna inn rosiner og sukat. Strø på litt mel og la deigen heve tildekket et lunt sted ca.en halv time. Tøm deigen ut på et melet bord og kna inn resten av melet. Del deigen i to, og klapp emnene nokså flate. Pass på at den ene siden som skal ligge ned i formen er så slett som mulig. Spray formen med formfett og trykk deigen godt nedi formen. Formen skal være halvfull. La julekaken etterheve ca. ½ time. Stekes ved 190 grader i ca. 40 minutter, men etter ca 30 minutter kan du hvelve kaken ut av formen og pensle rettsiden med sammenpisket egg og stek videre i 5-10 minutter. Da blir den blank og fin.

(Besøkt 638 ganger, 1 besøk i dag)