Ingredienser

85 g smør/flytende margarin julekake
3,5 dl melk
½ pakke gjær
115 g Sukrin (1¼ dl)
1 ts sukker (for å hjelpe i gang heveprosessen)
½ kg hvetemel (du kan erstatte 50 g med Hi-maize for en sunnere kake)
120 g rosiner (2 dl)
1 egg til pensling

Tilberedning

Deigen kan gjerne lages kvelden før,
og kaldheve i kjøleskap over natta.

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen sammen med sukker. Ha i rosinene. Elt i mel blandet med Sukrin og kardemomme. Deigen skal være blank og smidig, og skal slippe bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted i 1 time.

Legg deigen på bordet, og elt den til en stor rund bolle som settes på en bakeplate med bakepapir. Du kan også ha den i en godt smurt brødform, ca. 2 liter. Sett julekaken til heving under plast på et lunt sted i ca. 2 timer.

Visp sammen egget og pensle kaken. Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca. 1 time, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

(Besøkt 181 ganger, 1 besøk i dag)