Ingredienser

• 500 g lever av svin
• 250 g spekk
• ½ stk. løk
• 1 dl siktet hvetemel
• 2 stk. ansjosfileter
• 2 stk. egg
• 1 dl matfløte
• 1 dl kraft fra spekk, kjøtt og lever (må siles)
• 2 ts salt
• ½ ts pepper
• ½ ts malt ingefær
• 1 ts tørket timian

Tilberedning

Skjœr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.

Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen.

Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175 °C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.

(Besøkt 145 ganger, 1 besøk i dag)