Ingredienser

50 g gjær
100 g smør eller margarin
5 dl melk
2 ts salt
11-12 dl hvetemel
smør eller margarin til stekeplatene

Tilberedning

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret i en kasserolle, hell melken i og la det bli fingervarmt.
Hell væsken over gjæren, rør til den er oppløst.
Tilsett saltet og det meste av melet. Spar litt til utbakingen. Arbeid deigen godt, sett den tildekket til heving ca 30 minutter. Ta deigen ut på melet bakebord. Elt den og del den i fire.
Kjevle hver del ut til en leiv ca 1/2 cm tykk. Bruk mønstret kjevle eller prikk med gaffel.
Skjær leivene i ruter ca 12×12 cm og legg dem på smurte plater.
Stek dem, uten etterheving, ved 225 C ca 10 minutter, eller til kakene får pen, lys farge.

(Besøkt 55 ganger, 1 besøk i dag)