Ingredienser

KJøp det billigste kjøttet du finner.
Høne, billigribba på Rema tusen som pleier å komme nærmere jul er perfekt.
Billig svinesteik.
Grisehode.

Tilberedning

Kok ikke forskjellig kjøtt i samme gryte.
Ha 2 sorter kjøtt.
Tilsett litt salt, pepper eller buljong i kokevannet hvis du vil,( ikke nødvendig )
La det koke i 3-5 timer.
Avkjøl kjøttet.
finn et bomullsklede, legg det oppi ei brødform eller en annen form du har.
Legg gelantinplatene i vann i noen min. ( ca 20 stykk )
Liker du spekk, så legger du et lag med oppsiden ned i formen.
Legg et lag med hvittt kjøtt ned i formen,
ta på godt med salt og fin eller grov pepper.
legg på gelantinplater over der du har lagt kjøttet.
Så begynner du med neste kjøtt-type som er noe mørkere.
Husk og krydre for hvert lag.
gelantin på hvert lag.
husk å legge et spekklag oppå til slutt hvis du vil.
Det limer kjøttet bedre i alle fall.
Ta det opp av formen rull det stramt inn i klede, surr med hyssing veldig godt, og legg det i kjelen for oppvarming.
Hell vann eller sjy over noen ganger,
Har du ikke syltepresse, så pass på at du i alle fall presser sylta til den begynner å piple kjøttsaft meget godt.

(Besøkt 1 204 ganger, 1 besøk i dag)