Ingredienser

150 g Smør/margarin
4,5 Sukker
5 egg
6 ss kakao
4 dl Hvetemel
2 ts Bakepulver
2 dl sterk kaffe (alt etter hva du liker)

Trøffelfyll:
150 g sjokolade (60% kakaoinnhold)
1/2 l kremfløte
1/2 dl sterk kaffe til dynking
100 g Mørk sjokolade til pynt

Tilberedning

Rør smør og sukker sammen. Rør i ett egg om gangen. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver. Rør i kaffe.

Smør en rund form, 24 cm i diameter, og fyll røren i.

Stek kaken ved 200 grader i ca 45 minutter på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaken på rist og del den i 3.

Lag fyllet veg å hakke og smelte sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Pisk fløten stiv. Rør litt av kremen i sjokkoladen og vend så i resten.

Legg en kakebunn på fat. Dynk med litt sterk kaffe.Legg på litt av trøffelfyllt.Legg på neste bunn, dynk med kaffe og smør på fyllet.Avslutt med den siste bunnen og dynk den med kaffe.

Resten av trøffelfyllet fordeles over kakens topp og sider. Høvle over 100g sjokolade og pynt kaken med sjokloadesponet.

La kaken stå over natten å trekke før den serveres, da blir den best.

(Besøkt 659 ganger, 1 besøk i dag)