Ingredienser:

Kalkun, ca. 5 kg

1 dl vann, 1/2 eple cider, 1/2 hvitvin, 2 gulerøtter, 1 eple i båter, salt og pepper

Saus: 1 ss smør, 2 ss hvetemel, 1/ dl eple cider, 1/2 dl hvitvin, fløte, litt revet appelsinskall, salt, pepper. Tilsett deretter stekesjy og koke den i ca 10 min.

Stuffing: kalkunlever, 1 løk, 2 hvitløksfedd, smør, 1 eple i båter1 dl hakkede tørkede aprikoser og fikener, persille, salt og pepper. Stuffing ingridiense brunes i stekepannen og fylles inni kalkunen.

Tilberedning:

Kalkunen tines i kjøleskapet i ca 2 dager.Ta tak i vingene på kalkunen og bøy dem bakover. Bruk hyssing for å binde sammen lårene. Pensle deretter hele kalkunen godt med smeltet smør, tilsatt salt og pepper. Dekk en langpanne med aluminiumsfolie og pensle med smeltet smør. Legg kalkunen på rist over langpannen. Fyll med 1 dl vann, 1/2 eple cider, 1/2 hvitvin, 2 gulerøtter, 1 eple i båter, salt og pepper.

Steking: Forvarm ovnen til 180 grader. Beregn ca. 1/2 times steketid per kg kalkun. Bruk elektrisk steketermometer, og still det inn på 68 grader. Pensle kalkunen med smeltet smør flere ganger under steketiden. Sjekk om kalkunene er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn i lårfestet. La kalkunen hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Kalkunen pyntes med røde epler i båter, persille, tørkede aprikoser og fikener. Serveres med kokte poteter.

Porsjoner:
6 – 7 personer

(Besøkt 392 ganger, 1 besøk i dag)