Ingredienser

8-10 poteter, ca. 800 g
1 kløft hodekål, ca. 500 g
1 purreløk
2 ss flytende margarin
400 g kjøttdeig
2 ss konsentrert kalvekraft
1/2 ts salt
1 kryddermål pepper
1-2 støtte enebær
1 dl vann

Tilberedning

Skrell og kok potetene myke i lettsaltet vann. Skyll og skjær hodekålen i centimeterstore biter. Skyll, rengjør og strimle purreløken. Fres hodekål og purre i flytende margarin. Bland kjøttdeigen med kalvekraft, salt, pepper og gjerne støtte enebær. Legg halvparten av hodekålen og purren på et fat. Fordel kjøttdeigen i stekepannen og trykk den ut til en stor kake som dekker kålen og purren. Fordel kål og purre fra fatet oppå kjøttdeigen og hell vann rundt. Legg et lokk på stekepannen og la det småkoke under lokk i ca. 10 min. Skjær opp puddingen i 4 biter.
Server med poteter, revne gulrøtter, tyttebærsyltetøy og flatbrød.

(Besøkt 96 ganger, 1 besøk i dag)