Ingredienser

1 hode kinakål
400 g kyllingkjøttdeig
200 g Philadelphia med hvitløk og urter
1 ss hakket persille
1 ts salt
litt revet muskat
kvernet pepper

5 dl vann
1 hønsebuljong

Saus:
3 dl kokekraft fra kålrulettene
1 ss lys maisennajevner
1 eggeplomme
sitronsaft
salt og kvernet pepper

Tilberedning

Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene. Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta dem opp og tørk dem.
Rør sammen kyllingkjøttdeig, ost, persille og krydre med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet. Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.
Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn maisennajevner. La sausen koke i 2-3 minutter. Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
Server kålrulettene med kokte rotgrønnsaker, vårløk, saus og kokte poteter.

(Besøkt 197 ganger, 1 besøk i dag)